FAQ items aan het laden...

BADKAMER SPOTJES – VERANDA SPOTJES – B DUTCH LED INBOUWSPOTS THE ESSENTIALS

Op zoek naar tijdloze badkamer spotjes, of mooie design spotjes voor onder de overkapping of veranda? Daarvoor zijn onze inbouwspots uitstekend geschikt. Binnen de B DUTCH collectie The Essentials bevinden zich ook een aantal spotjes die in de badkamer en buiten onder een overkapping of veranda te gebruiken zijn. Deze inbouwspots voor badkamers en buiten hebben een IP waarde van 65. De LED spots zijn waterdicht en mogen in buiten onder een veranda en terrasoverkapping als in de zones 1, 2 en 3 van de badkamer gebruikt worden. Zie tekening bij elk IP65 spotje. In zone 1 van de badkamer moet u wel een MR16 lichtbron gebruiken en geen GU10.

De veranda spotjes – badkamer spotjes zijn er in diverse modellen. Vierkant, rond, recessed, etc. Ook hebben de IP65 LED spots verschillende afmetingen en zijn ze leverbaar in mat zwart, mat wit en aluminium. De LED inbouwspots voor de badkamer en voor buiten zijn, net als de gehele The Essentials collectie spots van B DUTCH, gemaakt van geanodiseerd aluminium. De armaturen zijn geschikt voor de lichtbronnen GU10, MR16 en ook sommige modellen van de Philips Hue GU10 passen erin. De Philips Hue GU10 lichtbronnen die in onze Essentials passen zijn de modellen met een helemaal platte bovenzijde, geen bolling!

Uiteraard zijn de B DUTCH The Essentials inbouwspots ook dimbaar te maken.

Bij B DUTCH koopt u topkwaliteit strakke design LED spotjes, LED inbouwspots IP65, voor betaalbare prijzen.

EIGEN FABRICAGE
B Dutch fabriek in Cuijk. Hier worden de B Dutch design sfeerconcepten voor badkamers en keukens gemaakt. B Dutch: badkamers, keukens, badkamermeubels, kasten, wandkasten, RVS kranen, wandtegels, vloertegels, verlichting en meer.
TOP KWALITEIT
B Dutch fabriek in Cuijk. Hier worden de B Dutch design sfeerconcepten voor badkamers en keukens gemaakt. B Dutch: badkamers, keukens, badkamermeubels, kasten, wandkasten, RVS kranen, wandtegels, vloertegels, verlichting en meer.
EERLIJKE PRIJS
B Dutch fabriek in Cuijk. Hier worden de B Dutch design sfeerconcepten voor badkamers en keukens gemaakt. B Dutch: badkamers, keukens, badkamermeubels, kasten, wandkasten, RVS kranen, wandtegels, vloertegels, verlichting en meer.
MAATWERK
B Dutch fabriek in Cuijk. Hier worden de B Dutch design sfeerconcepten voor badkamers en keukens gemaakt. B Dutch: badkamers, keukens, badkamermeubels, kasten, wandkasten, RVS kranen, wandtegels, vloertegels, verlichting en meer.
ZORGVULDIGE LEVERING
B Dutch fabriek in Cuijk. Hier worden de B Dutch design sfeerconcepten voor badkamers en keukens gemaakt. B Dutch: badkamers, keukens, badkamermeubels, kasten, wandkasten, RVS kranen, wandtegels, vloertegels, verlichting en meer.

BADKAMER SPOTJES – VERANDA SPOTJES IN DE B DUTCH THE ESSENTIALS: EIGEN COLLECTIE DESIGN LED INBOUWSPOTS IP65 VOOR BADKAMERS EN VOOR BUITEN ONDER EEN OVERKAPPING

IP65 LED inbouwspots The Essentials van B DUTCH

De B DUTCH LED spots collectie ‘The Essentials’met IP waarde IP65 is speciaal ontwikkeld om aan te sluiten op de B DUTCH badkamerconcepten. Zoekt u design spotjes voor in uw moderne badkamer? Deze badkamer spotjes hebben een strakke luxe en tijdloze uitstraling. De LED inbouwspots badkamer zijn vervaardigd van topkwaliteit materialen en tot in perfectie afgewerkt.

Inmiddels zien we ook regelmatig bestellingen van klanten die onze IP65 spots voor onder hun veranda of terrasoverkapping kopen. Daarvoor zijn ze inderdaad ook zeer geschikt.

The Essential LED collectie spots van B DUTCH is veel groter dan alleen IP65 LED inbouwspots voor de badkamer of overkapping buiten. De collectie bestaat uit diverse maten en modellen inbouwspots, opbouwspots en wandspots. Elke categorie kent verschillende maten en vormen zodat er voor elke ruimte en smaak wel een passende spot is.

LED INBOUWSPOTS IP65 THE ESSENTIALS VAN B DUTCH

Binnen de collectie inbouwspots ip65 heeft B DUTCH mat witte, mat zwarte en aluminium inbouwspots voor uw badkamer of veranda. En ook qua vorm heeft u alle keuze in spots: ronde vormen en vierkante vormen. De badkamer spots zwart, de badkamer spots wit en de badkamer spots aluminium staat hierboven door elkaar weergegeven.

De IP65 badkamer spotjes van B DUTCH zijn allemaal spat waterdicht en mogen daardoor gebruikt worden in zone 1, 2 en 3 in de badkamer. Zie tekening hieronder. Let wel op, indien u onze IP65 spots gebruikt in zone 1, dan dient u een MR16 lichtbron (12v met trafo) te gebruiken. Daar is een GU10 door de hoge spanning niet toegestaan.

Welke spots kunnen in de badkamer? Welke IP-waarde in de badkamer? IP waarden, IP-waarde, voor LED spots en andere badkamerverlichting. badkamer spots.

LED INBOUWSPOTS INBOUWDIEPTE

De inbouwdiepte van de LED inbouwspots verschilt per spot en staat bij de betreffende spot vermeld. Deze inbouwhoogte, de vorm van de spot en de hoogte van de lichtbron die erin gaat, bepalen samen de uiteindelijk benodigde inbouwdiepte. Op de tekeningen bij de spots staat alleen de totale hoogte van het armatuur vermeldt, de lichtbron zelf is bijna altijd hoger!

MATERIAAL B DUTCH THE ESSENTIALS LED INBOUWSPOTS

Alle spots in de collectie The Essentials zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium.

Anodiseren is een behandelmethode van aluminium waarbij een elektrochemisch proces gebruikt wordt om een oxidelaag te vormen op het materiaal. Deze laag wordt in het proces opgebouwd uit het bestaande aluminium en vormt een beschermende laag op het aluminium. Die oxidelaag is volledig geïntegreerd in het materiaal en vormt een sterke moleculaire verbinding.

De belangrijkste reden voor het anodiseren is het beschermen van het aluminium. De corrosieweerstand wordt door het proces verhoogd en het materiaal blijft langer mooi. Door het anodiseren ontstaat een harde, slijtvaste laag, die het onderliggende aluminium goed beschermt en waarmee de spots veel duurzamer zijn.

Ook is de oxidelaag erg mooi om te borstelen zoals de spots laten zien die de aluminiumkleur hebben. Ook maakt anodisatie het mogelijk om de spots een mooie mat witte of mat zwarte afwerkingslaag te geven. Daarmee krijgen de spots de strakke design uitstraling en sluiten ze perfect aan bij de andere B DUTCH design interieurcollecties.

GARANTIE THE ESSENTIAL LED SPOTS VAN B DUTCH

De B DUTCH The Essentials LED spots zijn vervaardigd van topkwaliteit materialen voor een zeer lange levensduur. Ze zijn bovendien tot in detail afgewerkt. Op onze armaturen geven we u een garantie van maar liefst 10 jaar. Deze garantietermijnen op de B DUTCH verlichting gelden alléén indien u de producten zorgvuldig en conform onze instructies installeert en gebruikt.

LICHTBRON B DUTCH THE ESSENTIALS LED INBOUWSPOTS

U kunt bij B DUTCH Trimless LED inbouwspots met geïntegreerde LED lichtbron kopen, maar de lichtbronnen in The Essentials collectie LED spots van B DUTCH zijn allemaal vervangbaar.

Alle B DUTCH The Essentials LED spots armaturen zijn geschikt voor GU10 en MR16 (GU5.3) lichtbronnen. De MR16-lampen zijn gemaakt voor 12 volt en werken door middel van een externe trafo, de GU10-lampen zijn gemaakt voor 230/240 volt en daar direct op aan te sluiten.

Qua levensduur gaat de GU10 LED spot ongeveer even lang mee als de MR16 LED spot, naar verwachting tussen de 20.000 tot soms wel 50.000 uur. Bij de MR16 LED spots is de levensduur vooral afhankelijk van de levensduur van de externe trafo!

Tussen de GU10 en MR16 LED spots zit ook een verschil qua energieverbruik. LED spots zijn sowieso meer dan 80% zuiniger dan halogeenspots. Daarmee bespaart u al veel. De GU10 LED spot is iets zuiniger dan de MR16 LED spot, zeker als u ook het verbruik van de externe trafo meetelt.

Philips Hue spots GU10

In de B DUTCH The Essential armaturen passen ook sommige slimme Philips Hue GU10 spot lampen. Deze LED spots bedient u op dezelfde slimme manier zoals u van Philips Hue gewend bent, slim en makkelijk te koppelen aan de Hue bridge. Let op: in de B DUTCH LED spots passen alléén de Philips Hue lampen met een platte bovenzijde, niet de Philips Hue lampjes met een bolle bovenzijde.

HET DIMMEN VAN LED SPOTS

B DUTCH The Essentials LED inbouwspots kunt u dimbaar maken. Naast de gewenste lichtbron koopt u dan ook een trafo, driver en dimmer. Een en ander is afhankelijk van de lichtbron die u koopt. Laat u goed adviseren! Gebruikt u Philips Hue GU10 spot lampen, dan dimpt u uw spots uiteraard via de Hue Bridge met de Hue App.

 

INSTALLATIE B DUTCH LED INBOUWSPOTS

Laat u een installateur uw verlichting plaatsen, dan hoeven we u niets te vertellen. Elke erkende installateur snapt hoe de spots ingebouwd moeten worden.

Installeert u de B DUTCH LED inbouwspots zelf? Volg dan deze stappen:

  1. Boorgat in het plafond, de zaagmaat

Bij elke spot staat een advies over de maat van de uitsparing, het boorgat – de zaagmaat, die u aan moet brengen in het plafond.

Dit boorgat moet minimaal de afmeting hebben van de breedte van het inbouwdeel en kan maximaal de afmeting van de buitenrand van het armatuur hebben, minus 6 millimeter. U kunt hier dus een beetje mee spelen.

  1. Elektra aanbrengen

Na het boren brengt u de benodigde elektra.

  1. Fitting aansluiten

Indien u er geen geïntegreerde LED spots in het armatuur zitten moet u nu de GU10 fitting of MR16 fitting aansluiten op uw elektra.

  1. Lichtbron aansluiten

Omdat we vooral willen dat de V-ring van de LED spot lamp NIET zichtbaar is, moet het armatuur van de B DUTCH LED spots in tegenstelling tot vele andere spots, pas worden geplaatst nadat de LED spot lamp is aangesloten in de fitting. Een GU10 LED spot lamp draait u vast in de fitting, een MR16 LED spot lamp klikt u vast in de fitting.

  1. Armatuur openen

De manier waarop de lichtbron in het armatuur kan, is afhankelijk van het armatuur dat u kiest. De manier van monteren van de lichtbron staat vermeldt op de tekening bij het betreffende armatuur in onze webshop. Sommige lichtbronnen klikt u zo in het armatuur, sommige armaturen hebben ringen die u eruit moet klikken alvorens de lichtbron te plaatsen en bij weer andere armaturen is het frame los te draaien van het inbouwdeel.

  1. LED spot lamp vastzetten met ring/klem

Als de LED spot lamp is aangebracht dan zet u deze vast met de ring of klem die in het armatuur aanwezig is. Zit de lichtbron een beetje los? Haal de lichtbron er dan even uit, knijp de klem wat dichter en plaats de lichtbron opnieuw.

  1. The Essential armatuur in boorgat plaatsen

Na stap 6 kan het armatuur in de plafonduitsparing, het gemaakte boorgat, worden geplaatst. Middels de veren aan het armatuur blijft het armatuur stevig in het plafond zitten.

Wilt u de inbouwspot LED spot lamp ooit vervangen, dan handelt u hetzelfde als bij het stap 5.

REINIGEN VAN GEANODISEERD ALUMINIUM

De B DUTCH The Essentials spotjes zijn onderhoudsarm. Mocht u de spotjes willen reinigen, gebruik dan een pH neutraal schoonmaakmiddel. Daarmee tast u het geanodiseerde aluminium niet aan!

Meer weten? Neem contact met ons op of breng een bezoek aan onze fabrieksshowroom in Cuijk. Meer voorbeelden van B DUTCH verlichting: zie pagina Verlichting.