FAQ items aan het laden...

BADKAMER SPOTJES – VERANDA SPOTJES – B DUTCH LED INBOUWSPOTS THE ESSENTIALS

 –  IP44 SETS en LOSSE ARMATUREN – 

Op zoek naar tijdloze badkamer spotjes, of mooie design spotjes voor onder de overkapping of veranda? Daarvoor zijn onze inbouwspots uitstekend geschikt. Binnen de B DUTCH collectie The Essentials bevinden zich ook een aantal spotjes die in de badkamer en buiten onder een overkapping of veranda te gebruiken zijn. Op deze pagina ziet u de losse armaturen waarbij u de GU10 lichtbron en fitting apart bij kunt bestellen en als u naar beneden scrollt dan ziet u sets van een IP44 spot inclusief GU10 fitting en GU10 lichtbron.

Deze GU10 sets hebben een IP44 waarde, dit betekent dat ze spatwaterdicht zijn. U kunt ze in de badkamer en buiten onder de veranda of overkapping plaatsen. Indien de afstand van de bodem van uw bad of douchebak tot de spot in het plafond minder is dan 225 cm hoog, dan moet u een IP65 set kopen waarin een MR16 (GU5.3) lichtbron zit met een fitting en dimbare driver/transformator van 12 Volt. Klik hier voor onze IP65 sets.

Bij B DUTCH koopt u topkwaliteit strakke design LED spotjes, LED inbouwspots voor betaalbare prijzen.

B DUTCH BADKAMERSPOTS – VERANDASPOTS IP44 – SETS

Deze sets hebben een IP44 waarde. Dit betekent dat ze spatwaterdicht zijn en buiten onder de veranda of terrasoverkapping en in de badkamer gebruikt kunnen worden. Let op: als de afstand tussen de bodem van uw bad of douchebak en de spot in het plafond minder is dan 225 cm (zone 1 in de badkamer), dan moet u IP65 waarde gebruiken, zie onze IP65 sets.

INCLUSIEF ARMATUUR, GU10 LICHTBRON EN FITTING

GU10 LED lichtbron B DUTCH
Fitting GU10 lichtbron B DUTCH

BADKAMER SPOTJES – VERANDA SPOTJES IN DE B DUTCH THE ESSENTIALS: EIGEN COLLECTIE DESIGN LED INBOUWSPOTS IP44 VOOR BADKAMERS EN VOOR BUITEN ONDER EEN OVERKAPPING

IP44 LED spots The Essentials van B DUTCH

De B DUTCH LED spots collectie ‘The Essentials’ sluit perfect aan bij de B DUTCH badkamer- en keukenconcepten, maar passen ook in elke andere moderne ruimte. De B DUTCH LED plafondspots The Essentials worden zowel door particulieren in woningen toegepast als door bedrijven in kantoorpanden, winkels en horecagelegenheden. IP44 spots kunnen ook buiten worden toegepast onder een veranda of onder een terrasoverkapping. De LED spots van B DUTCH hebben een strakke luxe en tijdloze uitstraling. Ze zijn vervaardigd van topkwaliteit materialen en tot in perfectie afgewerkt.

The Essential LED spots collectie van B DUTCH bestaat uit inbouwspots, opbouwspots en wandspots. Elke categorie kent verschillende maten en vormen zodat er voor elke ruimte en smaak wel een passende spot is.

LED INBOUWSPOTS THE ESSENTIALS VAN B DUTCH

Binnen de collectie inbouwspots heeft B DUTCH mat witte, mat zwarte en aluminium inbouwspots. En ook qua vorm heeft u alle keuze in spots: ronde vormen, vierkante vormen en rechthoekige vormen.

Sommige armaturen hebben zelfs meedere spots.

Qua vormgeving wordt er binnen de B DUTCH verlichtingscollectie onderscheid gemaakt tussen spots met een rand en spots zonder een rand of frame. Een LED inbouwspot zonder rand of zonder frame (frameless), noemen we bij B DUTCH een Trimless spot. Deze spots staan in de categorie TRIMLESS SPOTS. The Essential spots zijn inbouwspots met een rand. Deze collectie kent ook een aantal recessed spots, dit zijn spots waar de lichtbron verzonken of verdiept ligt. Ze worden ook wel verzonken spots en verdiepte spots genoemd.

Kan ik volstaan met de IP44 spots op deze pagina of moet ik een spot IP65 met MR16 (GU5.3) lichtbron, fitting en 12 Volt driver/transformator gebruiken?

Deze aluminium B DUTCH LED badkamer inbouwspots, verandaspots maken deel uit van de B DUTCH LED spots collectie ‘The Essentials’. Deze spots hebben een IP44 waarde als ze voorzien worden van een GU10 lichtbron en fitting. IP44 spots zijn spatwaterdicht. Deze spots kunnen gebruikt worden in een badkamer als de afstand van de bodem van het bad of de douchebak tot de spot in het plafond meer dan 225 cm hoog is. Dit gebied noemen ze vaak zone 2 en 3 in de badkamer.

Voor een badkamer met een plafond hoger dan 225 cm en voor onder een veranda of terrasoverkapping, is een spot met een IP-waarde van 44 voldoende. Is de afstand tussen de bodem van uw bad of douchebak en de spot in het plafond minder dan 225 cm, dan is boven het bad en de douchebak een spot met IP65 waarde verplicht, zie de B DUTCH badkamerspots IP65 met MR16 (GU5.3) lichtbron en fitting, klik hier.

Welke spots kunnen in de badkamer? Welke IP-waarde in de badkamer? IP waarden, IP-waarde, voor LED spots en andere badkamerverlichting. badkamer spots.

LED INBOUWSPOTS INBOUWDIEPTE

De afmeting van de LED inbouwspots verschilt per spot en staat bij de betreffende spot vermeld. Deze afmeting, de vorm van de spot en de hoogte van de lichtbron die erin gaat, bepalen samen de uiteindelijk benodigde inbouwdiepte. Op de tekeningen bij de spots staat alleen de totale hoogte van het armatuur vermeldt, de lichtbron zelf is bijna altijd hoger! Koopt u uw armatuur direct met een B DUTCH lichtbron en fitting, dan staat bij de betreffende set ook de benodigde inbouwhoogte in uw plafond vermeld.

LED OPBOUWSPOTS VAN B DUTCH

Indien er geen mogelijkheid is om een spot in te bouwen, of omdat u het gewoon mooier vindt, kiest u voor een opbouwspot. Ook de B DUTCH collectie The Essential LED opbouwspots kent verschillende maten, vormen en kleuren.

MATERIAAL B DUTCH THE ESSENTIALS LED INBOUWSPOTS

Alle spots in de collectie The Essentials zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium.

Anodiseren is een behandelmethode van aluminium waarbij een elektrochemisch proces gebruikt wordt om een oxidelaag te vormen op het materiaal. Deze laag wordt in het proces opgebouwd uit het bestaande aluminium en vormt een beschermende laag op het aluminium. Die oxidelaag is volledig geïntegreerd in het materiaal en vormt een sterke moleculaire verbinding.

De belangrijkste reden voor het anodiseren is het beschermen van het aluminium. De corrosieweerstand wordt door het proces verhoogd en het materiaal blijft langer mooi. Door het anodiseren ontstaat een harde, slijtvaste laag, die het onderliggende aluminium goed beschermt en waarmee de spots veel duurzamer zijn.

Ook is de oxidelaag erg mooi om te borstelen zoals de spots laten zien die de aluminiumkleur hebben. Ook maakt anodisatie het mogelijk om de spots een mooie mat witte of mat zwarte afwerkingslaag te geven. Daarmee krijgen de spots de strakke design uitstraling en sluiten ze perfect aan bij de andere B DUTCH design interieurcollecties.

GARANTIE THE ESSENTIAL LED SPOTS VAN B DUTCH

De B DUTCH The Essentials LED spots zijn vervaardigd van topkwaliteit materialen voor een zeer lange levensduur. Ze zijn bovendien tot in detail afgewerkt. Op onze armaturen geven we u een garantie van maar liefst 10 jaar. Deze garantietermijnen op de B DUTCH verlichting gelden alléén indien u de producten zorgvuldig en conform onze instructies installeert en gebruikt.

INSTALLATIE B DUTCH LED INBOUWSPOTS

Laat u een installateur uw verlichting plaatsen, dan hoeven we u niets te vertellen. Elke erkende installateur snapt hoe de spots ingebouwd moeten worden.

Installeert u de B DUTCH LED inbouwspots zelf? Volg dan deze stappen:

  1. Boorgat in het plafond, de zaagmaat

Bij elke spot staat een advies over de maat van de uitsparing, het boorgat – de zaagmaat, die u aan moet brengen in het plafond.

Dit boorgat moet minimaal de afmeting hebben van de breedte van het inbouwdeel en kan maximaal de afmeting van de buitenrand van het armatuur hebben, minus 6 millimeter. U kunt hier dus een beetje mee spelen.

De hoogte van het gat, de inbouwdiepte, is geheel afhankelijk van de lichtbron die u kiest. Bij de sets van B DUTCH inbouwspots (armatuur, lichtbron, fitting en eventuele driver), staat de inbouwhoogte vermeld.

  1. Elektra aanbrengen

Na het boren brengt u de benodigde elektra.

  1. Fitting aansluiten

Indien u er geen geïntegreerde LED spots in het armatuur zitten moet u nu de GU10 fitting of MR16 fitting aansluiten op uw elektra.

  1. Lichtbron aansluiten

Omdat we vooral willen dat de V-ring van de LED spot lamp NIET zichtbaar is, moet het armatuur van de B DUTCH LED spots in tegenstelling tot vele andere spots, pas worden geplaatst nadat de LED spot lamp is aangesloten in de fitting. Een GU10 LED spot lamp draait u vast in de fitting, een MR16 LED spot lamp klikt u vast in de fitting.

  1. Armatuur openen

De manier waarop de lichtbron in het armatuur kan, is afhankelijk van het armatuur dat u kiest. De manier van monteren van de lichtbron staat vermeldt op de tekening bij het betreffende armatuur in onze webshop. Sommige lichtbronnen klikt u zo in het armatuur, sommige armaturen hebben ringen die u eruit moet klikken alvorens de lichtbron te plaatsen en bij weer andere armaturen is het frame los te draaien van het inbouwdeel.

  1. LED spot lamp vastzetten met ring/klem

Als de LED spot lamp is aangebracht dan zet u deze vast met de ring of klem die in het armatuur aanwezig is. Zit de lichtbron een beetje los? Haal de lichtbron er dan even uit, knijp de klem wat dichter en plaats de lichtbron opnieuw.

  1. The Essential armatuur in boorgat plaatsen

Na stap 6 kan het armatuur in de plafonduitsparing, het gemaakte boorgat, worden geplaatst. Middels de veren aan het armatuur blijft het armatuur stevig in het plafond zitten.

Wilt u de inbouwspot LED spot lamp ooit vervangen, dan handelt u hetzelfde als bij het stap 5.

REINIGEN VAN GEANODISEERD ALUMINIUM

De B DUTCH The Essentials spotjes zijn onderhoudsarm. Mocht u de spotjes willen reinigen, gebruik dan een pH neutraal schoonmaakmiddel. Daarmee tast u het geanodiseerde aluminium niet aan!

Meer weten? Neem contact met ons op of breng een bezoek aan onze fabrieksshowroom in Cuijk.

Meer voorbeelden van B DUTCH verlichting: zie pagina Verlichting.