Retourneren van producten die u heeft gekocht in de B DUTCH webshop

De Algemene Voorwaarden voor het retourneren van producten die u in onze webshop heeft besteld, staan onderaan deze pagina. Voor het retourneren kunt u hier het Retourformulier downloaden. Kort samengevat:

 • Producten uit onze webshop (geen maatwerk) kunt u binnen 14 dagen retourneren;
 • We verzoeken u dringend de producten zoveel mogelijk in de originele en liefst ongeopende verpakking te retourneren;
 • Het is verplicht om het retourformulier toe te voegen aan uw retourzending;
 • Wij raden u aan om het pakket via een postkantoor retour te sturen en een bewijs van verzending te bewaren;
 • Retourkosten worden niet vergoed;
 • Het product mag niet gebruikt of beschadigd zijn. Dan kunnen we uw retour helaas niet behandelen en wordt het bedrag niet teruggestort;
 • Ruilen voor een nieuw product is niet mogelijk. Het is mogelijk een nieuwe bestelling te plaatsen via de webshop als je een ander artikel wilt.
DOWNLOAD RETOURFORMULIER

Algemene Voorwaarden artikel 6. Ruilen en herroepingrecht

 • 6.1 De Koper is verplicht de producten onmiddellijk bij ontvangst nauwkeurig te (doen) inspecteren. Overeenkomsten met de consumentkoper waar uitsluitend gebruik is gemaakt van elektronische communicatie, geldt dat de consumentkoper het recht heeft zonder boete en zonder opgaaf van redenen een herroepingsrecht uit te oefenen binnen veertien (14) werkdagen na aflevering van het product in kwestie.
 • Van dit herroepingrecht zijn uitgezonderd producten die:
  6.1.1 tot stand gebracht zijn overeenkomstig specificaties van koper;
  6.1.2 duidelijk persoonlijk van aard zijn;
  6.1.3 door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
  6.1.4 snel kunnen bederven of verouderen;
  6.1.5 waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de verkoper geen invloed heeft;
  6.1.6 van audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur indien koper hun verzegeling heeft verbroken;
  6.1.7 van kranten en tijdschriften.
 • 6.2 Indien de consumentkoper van het herroepingsrecht zoals vermeld in het vorige lid gebruik wil maken, kunt u het Retourformulier van B DUTCH invullen. Download hier het B DUTCH RETOURFORMULIER. B DUTCH zal bij geldige herroeping zorgen voor terugbetaling binnen veertien (14) werkdagen nadat B DUTCH het retourformulier en de producten heeft ontvangen. Naast geldige herroeping, dient het product/de producten onbeschadigd door B DUTCH retour zijn ontvangen. Zonder dit gaat B DUTCH niet over tot terugstorting.
 • 6.3 Indien de consumentkoper een zending per rembours heeft besteld zal, indien deze wordt geweigerd doordat de consumentkoper op afgesproken dag van levering niet in staat is gebleken de goederen in ontvangst te nemen, deze de verzendkosten en de rembourstoeslag en administratiekosten separaat in rekening worden gebracht.
 • 6.4 Indien de consumentkoper gebruikt maakt van het herroepingsrecht (producten retour stuurt) zijn de kosten van retourzending naar B DUTCH volledig voor de consumentkoper.