GEBRUIKS- EN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN HOUT, MDF, FINEER

CONTACT
BEZOEK ONZE FABRIEKSSHOWROOM

GEBRUIKS- EN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN HOUT

De volgende eenvoudige en nuttige gebruiks- en onderhoudsrichtlijnen zullen u helpen vele jaren van de excellente kwaliteit van uw nieuwe product(en) te kunnen genieten. Lees ze goed door! De onderstaande gebruiksvoorschriften en onderhoudsvoorschriften zorgen ervoor dat uw producten hun aantrekkelijkheid behouden, voorkomen schade aan uw producten en verlengen de levensduur. Bovendien vervallen bij niet correct gebruik en onderhoud alle garanties.

Fenix keuken, zwarte keuken met stalen blad, aanrechtblad van staal. Moderne design keuken van B DUTCH. B DUTCH maakt keukens op maat. Luxe keukens van Fenix of Corian wit. Bij de tijdloze keukendesigns van B DUTCH gebruikt B DUTCH ook massief hout of fineerhout. Voor keukenkasten, achterwanden van keukens, geintegreerde eettafels, etc.
Bari badkamermeubelen van B DUTCH. Luxe badkamerkasten, badmeubel, wastafelmeubel Bari is leverbaar in diverse maten en uitvoeringen, ook op maat
Badkamermeubel met Corian dubbele wastafel. Roma badkamermeubelen van B DUTCH. Luxe maatwerk badkamermeubelen, badkamerkasten, badmeubel. Wastafelmeubel Roma is leverbaar in diverse maten en uitvoeringen, ook op maat.

GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN

Water, vocht en ventilatie:
Met name in een badkamer of doucheruimte worden meubelen nat of vochtig en blijft vochtige lucht hangen. Maak uw houten meubelen na gebruik droog en zorg dat de ruimte waarin u het meubel plaatst goed ventileert.

Plaats een badmeubel of ander product van hout, MDF of fineer nooit direct naast een bad of douche zonder een deugdelijke afscheiding, het meubel moet spatwatervrij hangen en de ruimte moet voorzien zijn van goede ventilatie conform de Energy Performance of Buildings (EPB) normen, waarin ook de Europese normen voor ventilatie in badkamers en andere natte ruimtes worden gesteld. Het gaat hierbij ook om afvoer van lucht en om aanzuiging (beluchting) van verse lucht, bijvoorbeeld bij de deur.

Indien u onze meubels van hout, MDF of fineer niet spatwatervrij hangt en/of de ventilatienormen niet worden gehaald, kan er geen aanspraak op onze garantie worden gemaakt. Uw erkend installateur is op de hoogte van de ventilatie normen. Wilt u uw badkamermeubel wel direct naast de douche of het bad plaatsen of heeft u geen ventilatie conform de normen of wordt het meubel door andere redenen regelmatig nat, dan adviseren wij u om geen hout, MDF of fineer te nemen voor uw badmeubel, maar Corian.

Na het douchen, baden of gebruik van water dient het sanitair drooggewreven te worden. Laat nooit water op hout, MDF of fineer liggen.

Laat ook geen vochtige spullen achter op de meubels / sanitair of keuken. Door bijvoorbeeld vochtige handdoeken, of andere vochtige materialen kan het hout, MDF of fineer worden aangetast of opzwellen. Aandachtspunten hierbij zijn vooral de randen van het meubel (van hout, MDF of fineer) deze dienen volkomen droog te worden gewreven.

Scherpe voorwerpen:
Onze houten panelen zijn behandeld met hoogwaardig laksystemen, MDF of fineer (tenzij gekozen is voor een onbehandeld materiaal). Onze materialen weerstaan de belasting van normaal, dagelijks gebruik. Puntige en scherpe voorwerpen is een abnormale belasting en kunnen op onze materialen oppervlak insnijdingen of krassen achterlaten. Dit is te voorkomen door onderzetters/snijplanken te gebruiken.

ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

Dagelijks vuil:
Dagelijks schoonmaken met water en zeep is NIET aan te raden. Wij adviseren om maximaal één maal per twee weken met water en een zachte zeep schoon te maken en op de overige dagen alleen droge reiniging. De houten panelen dient u na ieder gebruik met een zachte pluisvrije doek droog maken. Dit om kalkafzetting te voorkomen.

Om de gelakte oppervlakken te reinigen gebruikt men in principe enkel een zacht, zuiver en pluisvrije doek.

Om achterblijvend stof en lichte vervuiling weg te nemen volstaat het om de oppervlakken lichtjes af te wrijven (zonder sterke druk!) met een vochtige doek. Aansluitend met een droge doek nawrijven. Aan het water kan men een KLEINE hoeveelheid van de volgende reinigingsmiddelen toevoegen: alle alkalivrije en PH neutrale allesreinigers, zo ook alle vloeibare afwasmiddelen zoals b.v. Dreft of groene/zachte zeep. Deze middelen zijn te gebruiken zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik NOOIT agressieve schoonmaakmiddelen en andere chemicaliën zoals chloor en terpentine. Daar ontstaan niet of zeer moeilijk te verwijderen vlekken door.

Voor gelakte oppervlakten en voor panelen die zijn afgewerkt met Rubio MonoCoat, adviseren we speciale reinigingsmiddelen, zie bij Reinigingsmiddelen verderop in dit document.

Wordt er teveel zeep gebruikt dan wordt er een zachte laag aangebracht op het oppervlak waar steeds weer vuil op kan komen. Gebruik dus nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid. Minder of geen zeep kan altijd, de zeep is alleen ter reiniging, niet ter bescherming of voeding van de afwerklaag.