INSTALLATIE-, GEBRUIKS- EN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN RVS KRANEN

B DUTCH RVS KRANEN
INSTALLATIE-, GEBRUIKS- EN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN, GARANTIE

Alle B DUTCH producten zijn gemaakt van duurzame materialen. Ook deze materialen hebben specifieke eigenschappen waar u rekening mee dient te houden. Lees ze goed door! De onderstaande installatie-, gebruiks- en onderhoudsvoorschriften zorgen ervoor dat uw producten hun aantrekkelijkheid behouden, voorkomen schade aan uw producten en verlengen de levensduur. Bovendien vervallen bij niet correct gebruik en onderhoud alle garanties.

1. KWALITEIT B DUTCH RVS KRANEN
De B DUTCH design RVS kranen behoren tot het topsegment. De kranen worden vervaardigd van zeer hoogwaardig geslepen RVS 304. RVS 304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel, ook wel de 18/8 legering genoemd, en heeft een goede corrosiebestendigheid. RVS 304 is prima geschikt voor producten die binnenshuis of in een natuurrijke omgeving worden toegepast, waarbij het materiaal niet kan worden aangetast door bijvoorbeeld zout of zuur.

Alle B DUTCH RVS kranen zijn voorzien van topkwaliteit binnenwerk. Dit inbouwdeel heet cartouche of op z’n Nederlands kardoes. Het cartouche regelt de watertoevoer. De B DUTCH RVS kranen zijn voorzien van een cartouche met een keramische afdichting. Dit betekent dat er in het binnenwerk, het inbouwdeel, keramische schijfjes zitten. De ene schijf beweegt, de andere zit vast. In de schijfjes zitten openingen. Door deze ten opzichte van elkaar te draaien wordt er wel of niet water doorgelaten. De keramieke schijfjes zijn zeer hard en glad afgewerkt. Als er geen vuil tussenkomt dan slijten ze niet waardoor ook het druppelen van de kraan wordt voorkomen.

2. INSTALLATIE B DUTCH RVS KRANEN
Bij de juiste installatie en het juiste gebruik gaan de B DUTCH RVS kranen vele tientallen jaren mee. De B DUTCH RVS kranen zijn voorzien van een binnenwerk met een keramische afdichting. Dit binnenwerk is van topkwaliteit en zorgt voor een lange levensduur van de kraan, maar dit binnenwerk kan niet tegen vuil. Vuil zorgt ervoor dat de kraan niet meer goed sluit en dan lekt de uitloop. Spoel daarom altijd VÓÓR het plaatsen van het inbouwdeel de leidingen goed door zodat al het vuil uit de leidingen is. Zet de kraan open en laat het water goed doorlopen en doorspoelen en monteert de kraan daarna pas. Dit voorkomt dat er vuil tussen de schijven komt. Om te voorkomen dat er vuil tussenkomt, moet u tijdens de montage ook altijd de witte plastic beschermkap op het inbouwdeel houden.

Mocht er toch vuil in het binnenwerk zijn gekomen met een defecte kraan als gevolg, dan zit er niets anders op dan het vervangen van de cartouche. De cartouche vormt één geheel en is niet te openen.

Het inbouwdeel van de B DUTCH kranen kan maar op 1 juiste manier ingebouwd worden. Let dus goed op wat de bovenkant is.

Bij alle RVS kranen van B DUTCH wordt ook een rozet meegeleverd, een passende RVS afdekring. Bij het stucen en betegelen moet u er rekening mee houden dat deze RVS afdekring maar 7,5 mm afdekt ten opzichte van de plastic beschermkap van het inbouwdeel. Er dient dus strak te worden gestucd of betegeld om het inbouwdeel heen! Een grotere afdekring past niet bij het minimalistische design van onze RVS kranen.

3. ONDERHOUD B DUTCH RVS KRANEN
Om ervoor te zorgen dat de B DUTCH RVS kranen er als nieuw uit blijven zien, mooi en schoon, moet u de kranen regelmatig en goed onderhouden. Ze zijn van RoestVast Staal waardoor veel mensen denken dat ze niet onderhouden hoeven te worden, maar dat is niet waar! Net als alle andere producten in huis worden onze RVS kranen ook vies. Denk aan vetten, handafdrukken en stof.

Maak al direct vanaf de installatie je kranen regelmatig schoon met een sopje van een niet-agressief schoonmaakmiddel en lauwwater. Gebruik een vochtige doek met dit sopje. Hierdoor vergroot je de levensduur en voorkom je problemen met corrosie (vliegroest) en vervuiling. Gebruik absoluut géén olie voor het schoonmaken van onze RVS kranen!

In de handel zijn verschillende schoonmaakmiddelen te koop voor RVS. Wij raden u aan deze middelen alleen te gebruiken indien uw kranen door achterstallig onderhoud sterk verontreinigd zijn.

Zijn er donkere vlekken zichtbaar, of zelfs groene of bruingele vlekken, dan kan dit duiden op vliegroest (zo wordt roest op roestvast staal genoemd) of sterke vervuiling. Indien u deze vlekken niet op de normale manier kunt verwijderen dan zijn er speciale RVS reinigingsmiddelen in de handel die u kunt gebruiken. Let dan wel goed op want deze middelen bevatten zuren die andere materialen aan kunnen tasten, bijvoorbeeld het materiaal waarop of waaraan uw kranen bevestigd zijn!

4. GARANTIE B DUTCH RVS KRANEN
Indien u aangegeven instructies voor de installatie en montage van de kranen is gevolgd en u de RVS kranen correct gebruikt, de leidingen regelmatig en goed
schoonmaakt en de kranen op de aangegeven manier onderhoudt, geven wij u de volgende garantie op onze RVS kranen:
– 5 jaar garantie op de RVS delen;
– 5 jaar garantie op defecte kleppen, cartouches, schroeven, afdichtingen en o-ring.

Fonteinkraan van zeer hoogwaardig geslepen RVS. B03-160-DECK. Design RVS opbouwkraan.
B DUTCH is een producent van hoogwaardige keukens en badkamers incl maatwerk direct af-fabriek tegen lage prijzen. Badkamermeubels, ligbaden, wastafels, douchebakken, toiletfonteinen, RVS kranen, LED verlichting, waanzinnige keramische tegels in alle formaten.
B DUTCH is een producent van hoogwaardige keukens en badkamers incl maatwerk direct af-fabriek tegen lage prijzen. Badkamermeubels, ligbaden, wastafels, douchebakken, toiletfonteinen, RVS kranen, LED verlichting, waanzinnige keramische tegels in alle formaten.
Badkamer inspiratie bij B DUTCH. Laat onze ontwerpers meedenken met uw badkamer ideeën en badkamer ontwerpen.

BEZOEK DE B DUTCH FABRIEKSSHOWROOM IN CUIJK

Graag delen wij onze passie voor mooie materialen, vakmanschap en design en nodigen u uit voor een bezoek aan onze fabrieksshowroom. Het is ook mogelijk om samen met onze adviseurs even een kijkje te nemen in de fabriek waar topkwaliteit materialen worden verwerkt tot B DUTCH design producten voor badkamers, keukens, slaapkamers en woonkamers. Prachtige interieurobjecten perfect afgewerkt tot in detail. U kunt de fabrieksshowroom op doordeweekse dagen bezoeken zonder afspraak, maar dan bestaat de kans dat onze adviseurs bezet zijn. Toegang tot de fabriek zonder een van onze adviseurs is niet mogelijk. Wilt u goed geïnformeerd worden? Met een adviseur spreken die u helpt bij uw badkamer of keuken ontwerp? Maak dan een afspraak via het contactformulier op onze site.

B DUTCH fabriek Cuijk. Badkamer inspiratie of keuken inspiratie nodig? Bezoek de B DUTCH fabrieksshowroom in Cuijk. B DUTCH is een puur Nederlands design label voor luxe tijdloze badkamers, keukens en andere grote interieurelementen zoals kastenwanden en haarden. B DUTCH verkoopt direct af-fabriek aan de klant.