Hotel chic is een badkamertrend die betrekking heeft op de stijl van de badkamer, niet op individuele elementen. Een badkamer die aanvoelt als een badkamer in een chique hotel creëer je met de juiste afstemming van alle badkamerelementen. Daarbij kies je de badkamer producten die je mooi vindt en zorg je dat deze, maar ook de wanden, vloer, kranen, accessoires en handdoeken helemaal op elkaar worden afgestemd. Om een hotel chique badkamer te creëren kun je met gekleurd sanitair werken, maar het gevoel is zeker ook met wit sanitair te realiseren, als de afstemming met de rest van de badkamer maar juist is. Bij hotel chic zien we vaak klassieke elementen terugkeren in een nieuw jasje. Bij een hotel chique badkamer kun je denken aan messing kranen, keramiek marmerlook badmeubelen en keramische wanden in mooie marmerlook decors, én het gebruik van donkere of mooie warme kleuren. Lees vooral verder voor de tips van badkamerontwerpster Anne Geris.

Sluit uw ogen. Stel uzelf voor dat u in een hotel bent. Na een heerlijke nachtrust stapt u de badkamer binnen. Alles klopt. Van het materiaalgebruik tot de accessoires en van de verlichting tot de kleuren. De perfecte balans tussen luxe en warmte. Dat gevoel. Met mijn vijf tips creëert u dat gevoel ook in uw eigen badkamer. Klaar om samen aan de slag te gaan?

Door Anne Geris – Designer & Verkoopadviseur bij B Dutch

Voordat we beginnen: is het hotel chique of hotel chic badkamer?

Op internet en in de verschillende woonbladen valt veel te lezen over deze populaire trend. Echter worden de woorden chique en chic te pas en te onpas door elkaar gebruikt. Het is daarom goed om te weten dat het enige verschil tussen beide woorden de manier van spellen is. Het woord chique wordt echter wel vaker gebruikt dan chic.

TIP 1: Begrijp waar de focus op moet liggen

Anders dan bij andere badkamertrends gaat het bij hotel chique echt om het gevoel wat de badkamer oproept. Alleen wanneer alles klopt kunt u spreken van een hotel chique badkamer. Het gaat dus zeker niet om individuele elementen, maar het gaat er juist om dat alles goed bij elkaar moet passen. Alleen zo creëert u de juiste harmonie tussen stijlvol en luxe die erg belangrijk is binnen deze trend. Vergeet daarbij ook zeker de accessoires niet die binnen de badkamer worden gebruikt. Maar hier komen we later nog op terug.

TIP 2: Ga voor een donker kleurenpalet als basis

Zoals met iedere ruimte moet de basis goed zijn om een bepaalde sfeer goed neer te kunnen zetten. Dit is zeker zo bij een badkamer die je een hotel chique uitstraling wilt geven. Om gelijk de juiste toon te kunnen zetten is het binnen deze trend belangrijk om de muren uit te voeren in donkere kleuren. Denk hierbij aan donkerblauw, donkergroen of zelfs zwart. Het gebruik van deze kleuren brengt namelijk gelijk de stijlvolle uitstraling met zich mee die kenmerkend is binnen deze trend.

Extra tip: Kijk ook eens naar de mogelijkheden van keramiek

Naast het verven van de muren in donkere kleuren kunt u ook kiezen voor andere donkere materialen om de muren mee uit te voeren. Heeft u bijvoorbeeld weleens aan keramiek gedacht? Dit materiaal biedt een onuitputtelijke bron van mogelijkheden en is uiterst geschikt voor gebruik in badkamers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier onze speciale keramiek pagina.

TIP 3: Maak gebruik van de juiste materialen om accenten aan te brengen

Nu dat we een donkere kleur als basis hebben genomen voor de muren is het belangrijk om deze warme uitstraling aan te vullen met prachtige accentkleuren. Deze kleuren kunt u terug laten komen in bijvoorbeeld de kranen of het badkamermeubel. Vaak wordt er gekozen voor messing, marmerlook of koper. Hiermee vult u de stijlvolle uitstraling aan met het luxe gevoel wat uw badkamer naar een hoger en chique niveau tilt.

TIP 4: Wees niet bang om gedurfde statements te maken

Zoals u vast wel een keer is opgevallen worden in hotels vaak statements gemaakt binnen het interieur. Denk hierbij aan grote meubels, prachtige kunstwerken of speciale muurafwerkingen. Zo ook in de badkamers. Wees dan ook niet bang om, wanneer u de ruimte heeft, zelf ook zo’n statement te maken. Pas hier echter wel mee op en hou het bij één statement. Kies bijvoorbeeld eens voor een grote plexiglas afbeelding die qua kleur helemaal tot zijn recht komt.

TIP 5: Besteed ook aandacht aan de kleinste details

Zoals ik in het begin ook al aangaf staat of valt alles met een goede harmonie tussen stijlvol en luxe. Hierbij kunnen de kleinste details het verschil maken. Als laatste tip geef ik dan ook mee om ook de accessoires mee te nemen in het geheel. Denk daarbij aan de handdoeken, droogbloemen of zelfs het zeeppompje. Hiermee creëert u echt de finishing touch om de hotel chique badkamer helemaal af te maken.

Na het lezen van dit blog helemaal geïnspireerd geraakt en wilt u nog meer inspiratie opdoen? Breng eens een bezoek aan onze fabrieksshowroom en ontdek de oneindige mogelijkheden van onze badkamercollectie.

Deel dit verhaal

 • Moderne badkamer grijs antraciet. In deze badkamer zijn zowel de muren als de sanitairproducten van keramiek gemaakt. Zo ook de langwerpige keramische waskom Gift. Deze waskom is 80 cm lang en 35 cm breed. Hij is leverbaar in diverse kleuren. Mat en glanzend.

  Badkamerwens: “Ik wil een unieke badkamer”

  Voor de meeste design badkamer concepten van B Dutch geldt dat ze op maat, naar wens [...]

  Geplaatst op 15 maart 2024

 • 5 tips om een hotel chique badkamer te realiseren

  Hotel chic is een badkamertrend die betrekking heeft op de stijl van de badkamer, niet op [...]

  Geplaatst op 17 maart 2023

 • Luxe badkamers van B DUTCH. Design badkamers compleet programma design badkamer elementen. Badkamer inspiratie opdoen? Bezoek de fabrieksshowroom, badkamer showroom, van BDUTCH in Cuijk. Badkamer ontwerpen, badkamer inspiraties opdoen. Dit Solid Surface Corian Hi-Macs ligbad mat wit en de RVS vrijstaande badkamer kranen zijn mooie voorbeelden uit onze eigen B DUTCH collectie badkamer elementen voor tijdloze interieurs.

  Luxe moderne villa met badkamer en suite

  Deze moderne design en suite badkamer van B Dutch geeft de bewoners elke dag een luxe [...]

  Geplaatst op 25 augustus 2022