In moderne design badkamers en andere sanitaire ruimtes zien we de laatste jaren veel elementen van solid surface terug. De mat witte uitstraling is prachtig en het materiaal biedt veel voordelen. Maar let op, solid surface is slechts een overkoepelende naam, er zijn veel soorten en daarmee kwaliteitsverschillen op de markt.

Particulieren hebben het al snel over kunststof. De meeste kunststof wastafels, ligbaden en badkamermeubelen zijn echter gemaakt met de grondstof polyester, een andere kunststofsoort of een acryl met minder dan 75% mineraalstof. Dit materiaal is een stuk goedkoper, maar verkleurt/vergeelt binnen afzienbare tijd. Bij aankoop heeft het product een mooie witte kleur, na enkele maanden begint het product geel te worden. Ook hebben kunststof badkamerproducten vaak onhygiënische naden.

Topmerken solid surface
Een aantal fabrikanten heeft zich gespecialiseerd in het produceren van topkwaliteit solid surface met arcyl met meer dan 75% mineraalstof als basis. Deze fabrikanten maken het sanitair fabrikanten zoals B Dutch mogelijk om zeer hoogwaardige sanitair producten te maken. Omdat het verwerken van solid surface een uniek en ingewikkelde techniek vergt, zijn er maar weinig partijen die dit proces goed onder de knie hebben. Daarom werken de topfabrikanten alleen samen met opgeleide en geregistreerde verwerkers. Deze gecertificeerde verwerkers staan garant voor kennis en expertise, hebben de meest recente trainingen gevolgd en kunnen complexe ontwerpen verwerken en monteren.

Corian en Hi-Macs zijn de meest bekende kwaliteitsmerken solid surface. B Dutch in Cuijk gecertificeerd verwerker van Corian en Hi-Macs. Zo worden bijvoorbeeld alle B Dutch wastafels van Corian gemaakt.

Een goede solid surface, zoals het merk Corian en het merk Hi-Macs, bestaat uit minimaal 75% acryl-mineraalstof. Door een speciale bewerking verbindt zich dit tot een opmerkelijk esthetisch en onderhoudsvriendelijk materiaal. Omdat het materiaal de eigenschap heeft dat het thermisch vervormbaar is kan bijna elke vorm gemaakt worden, zonder dat je naden ziet, natuurlijk alleen als je alle technieken hiervoor onder de knie hebt. Dan kun je in theorie eindeloos verbinden, een eigenschap dat geen ander materiaal heeft. Daarom zal dit materiaal verder de wereld veroveren en ons interieur de komende jaren gaan bepalen.

Hi-Macs en Corian zijn super duurzaam, de grondstof is ook een stuk duurder. Onze producten vergelen niet en worden naadloos gemaakt. Dat is niet alleen hygiënisch, maar ook nog zeer gemakkelijk schoon te houden.

Door Danny Brouwers, productieleider bij B Dutch

Onderhoud solid surface producten

Alle B Dutch solid surface producten zijn vuilafstotend en gemakkelijk in onderhoud.

De volgende eenvoudige en nuttige tips zullen u helpen vele jaren van de excellente kwaliteit van uw B Dutch product(en) te kunnen genieten.

Dagelijks vuil:
 Alle B Dutch solid surface producten zijn gemaakt van volkomen homogene materialen. Aangezien het materiaal geen poriën heeft kunt u het moeiteloos met een vochtige doek, een spons en met een zachte (alles)reinigingsmiddel reinigen. Gebruik geen schuurpapier!

Gebruik voor dagelijkse reiniging zeepsop of een gangbaar reinigingsmiddel. Verwijder het teveel aan reinigingsmiddel met een zachte doek. Spoel het oppervlak met warm water en droog af met een zachte doek. Gebruik indien nodig een microvezeldoek en wrijf over het oppervlak met een reinigingsmiddel op ammoniakbasis en spoel daarna met water. Deze procedure verwijdert het meeste vuil en restanten. Reinig steeds in een draaiende beweging, van voor naar achter, en van links naar rechts, met overlappende cirkels tot het hele oppervlakte schoon is.

Voor alle witte mat afgewerkte oppervlakken, behalve Mineral Matt en hoogglanzende producten, kunt u zelfs gewoonweg een in de handel verkrijgbaar schuurmiddel (CIF) gebruiken. Om een gelijkmatig aanzicht te behouden, gebruikt u het beste van tijd tot tijd een schuurmiddel (CIF) of een natte spons. Wrijf steeds met cirkelvormige bewegingen. Spoel het gereinigde oppervlak goed af, hierdoor blijft de oorspronkelijke matte afwerking bewaard.

Hou er rekening mee dat kalksteen kan ontstaan als u water op het oppervlak laat opdrogen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u na morsen of reinigen het werkblad geheel droog veegt met een microvezeldoek. Voor bepaalde kleuren kan vaker reinigen nodig zijn om een gelijkmatig uiterlijk in stand te houden.

Deel dit verhaal

 • B Dutch staat bekend om zijn unieke maatwerkoplossingen voor grote projecten, zoals hotels, maar produceert zelden dezelfde keuken of hetzelfde badkamer element voor particulieren. Hoe slaagt B Dutch erin om high-end producten uniek en toch betaalbaar te maken voor een breed publiek? Het antwoord ligt in de directe verkoopstrategie en het efficiënte productieproces. Doordat B Dutch rechtstreeks vanuit de fabriek verkoopt, vervalt de marge van tussenhandelaren, wat direct ten goede komt aan de klant. Daarnaast werkt B Dutch in Cuijk op een uiterst efficiënte manier.

  Unieke maatwerkoplossingen binnen onze designs

  B Dutch staat bekend om zijn unieke maatwerkoplossingen voor grote projecten, zoals hotels, maar produceert zelden [...]

  Geplaatst op 14 juni 2024

 • Luxe keuken met keramisch kookeiland grijs marmer look en een apparatenwand van zwart houtfineer. Maatwerk productie B Dutch.

  De Schoonheid van Keramiek

  Toen B Dutch enkele jaren geleden besloot fors te investeren in een geavanceerde waterjet voor het snijden [...]

  Geplaatst op 7 juni 2024

 • 5 tips om een hotel chique badkamer te realiseren

  Hotel chic is een badkamertrend die betrekking heeft op de stijl van de badkamer, niet op [...]

  Geplaatst op 30 mei 2024