GEBRUIKS- EN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN SOLID SURFACE CORIAN, B-SOLID EN MINERAL MATT

GEBRUIKS- EN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

B DUTCH SOLID SURFACE CORIAN, B-SOLID EN MINERAL MATT PRODUCTEN

Alle B DUTCH producten zijn gemaakt van duurzame materialen. Maar ook deze materialen hebben specifieke eigenschappen waar u zeker rekening mee dient te houden. Lees ze goed door! De onderstaande gebruiksvoorschriften en onderhoudsvoorschriften zorgen ervoor dat uw producten hun aantrekkelijkheid behouden, voorkomen schade aan uw producten en verlengen de levensduur. Bovendien vervallen bij niet correct gebruik en onderhoud alle garanties.

Corian keuken B DUTCH. Maatwerk Corian keuken met Solid Surface Corian mat wit kookeiland en strakke kastenwand met inbouwapparatuur.
Mat witte Corian wastafel van B DUTCH en B DUTCH RVS kranen. Design zwevende wastafel, vrijhangend aan de muur. Diverse afmetingen Soft Single wastafels van B DUTCH.
Ligbad Solid Surface Corian mat wit, LB Oval Round 1700 mm. Ligbaden van B Dutch. Dutch design ligbaden, badkuipen, losstaand baden, bad vrijstaand, vrijstaand ligbad en losstaande baden. Vervaardigd van topkwaliteit Solid Surface Corian, verkleurt niet. Ook op maat te maken.

GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN

B DUTCH SOLID SURFACE CORIAN, B-SOLID EN MINERAL MATT PRODUCTEN

Solid Surface Corian, B-Solid en Mineral Matt behouden de uitstraling en bieden weerstand tegen de meeste krassen en stoten die voorkomen bij dagelijks gebruik. Er zijn echter een paar zaken waar u rekening mee dient te houden.

Gebruik geen heet water:
Wanneer u hete vloeistoffen (> 65 graden) in Solid Surface Corian®, B-Solid of Mineral Matt ligbaden, wastafels, douchebakken, gootstenen, spoelbakken, waskommen, etc. giet, moet u tegelijkertijd koud water laten lopen. Zoals bij de meeste spoelbakken, kan het materiaal beschadigen wanneer u een hete vloeistof rechtstreeks op het materiaal giet, zonder tegelijkertijd de koude kraan te laten lopen. Laat dus nooit heet water of andere hete vloeistoffen in uw product lopen. Daar kan Solid Surface Corian, B-Solid en Mineral Matt niet tegen.

Als u een kokendwaterkraan heeft, moet het water altijd worden opgevangen in een afzonderlijke bak, omdat water uit een kokendwaterkraan het oppervlak in en rondom het product kan beschadigen.

Hete voorwerpen:
Pannen of potten die heet van de kookplaat of uit de oven komen, mogen niet rechtstreeks op een Solid Surface Corian®, B-Solid of Mineral Matt oppervlak worden geplaatst. Dit is gelijk aan een houten werkblad.

Het is belangrijk om uw Solid Surface Corian, B-Solid en Mineral Matt producten te beschermen door de blootstelling aan hitte tot een minimum te beperken. Gebruik altijd een beschermend matje, onderzetter (met rubberen pootjes) of beschermende spoelbakmat voor heet kookgerei, of laat pannen eerst afkoelen op het fornuis. Plaats nooit hete pannen – en dit geldt vooral voor gietijzer – rechtstreeks op een werkblad of in een spoelbak uit Solid Surface Corian®, B-Solid of Mineral Matt. Gebruik altijd een pan van de juiste maat en plaats deze in het midden van de kookplaat. Een pan die uitsteekt kan schroeivlekken op het omringende oppervlak veroorzaken.

Scherpe voorwerpen:
Solid Surface Corian®, B-Solid en Mineral Matt weerstaan de belasting van normaal, dagelijks gebruik. Maar pas op et puntige en scherpe voorwerpen. Deze kunnen op het Solid Surface Corian®, B-Solid en Mineral Matt oppervlak insnijdingen of krassen achterlaten. Dit is gelijk aan een houten werkblad.

Gebruik geen metalen schrapers, staalborstels of andere huishoudelijke gereedschappen om vlekken, verf, plamuur of andere stoffen te verwijderen.

Snij nooit rechtstreeks op oppervlakken uit Solid Surface Corian, B-Solid of Mineral Matt. Gebruik een snijplank.

Sterke chemicaliën:
Voorkom het morsen van sterke chemicaliën – bijvoorbeeld verfafbijtmiddelen, ovenreinigers, zure afvoerontstoppers, nagellak-removers op basis van aceton, etc. – op het oppervlak.

Reinig niet met agressieve chemische middelen, zoals aceton, ovenreinigers, thinners, sterke zuren (zoutzuur, etc) of sterke basen (caustische soda, etc.), of industriële reinigingsproducten of verfverdunners.

Vet- en olieresten in spoelbak:
Verwijder alle vet- en olieresten die in de spoelbak bij de bereiding van voedsel op het oppervlak achterblijven met een geschikt reinigingsmiddel. Gebruik indien nodig een zacht schuursponsje of een spons, in combinatie met een licht schurend product. Gebruik een spray met ¾ vloeibaar bleekmiddel voor huishoudelijk gebruik en ¼ water om de spoelbak te sproeien en een paar uur of ’s nachts te laten staan. Stel uw spoelbak maximum 16 uren bloot aan dit mengsel. Spoel en reinig met een vochtige doek. Uw spoelbak is zonder veel moeite weer prachtig schoon.

ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

B DUTCH SOLID SURFACE CORIAN, B-SOLID EN MINERAL MATT PRODUCTEN

Alle B DUTCH Solid Surface Corian, B-Solid en Mineral Matt producten zijn uiterst vuilafstotend en zeer gemakkelijk in onderhoud.

De volgende eenvoudige en nuttige onderhoudsrichtlijnen zullen u helpen vele jaren van de excellente kwaliteit van uw B DUTCH product(en) te kunnen genieten.

Dagelijks vuil:
Alle B DUTCH Solid Surface Corian®, B-Solid en Mineral Matt producten zijn gemaakt van volkomen homogene materialen. Aangezien het materiaal geen poriën heeft kunt u het moeiteloos met een vochtige doek, een spons en met een zachte (alles)reinigingsmiddel reinigen. Gebruik geen schuurpapier!!!

Gebruik voor dagelijkse reiniging zeepsop of een gangbaar reinigingsmiddel. Verwijder het teveel aan reinigingsmiddel met een zachte doek. Spoel het oppervlak met warm water en droog af met een zachte doek. Gebruik indien nodig een microvezeldoek en wrijf over het oppervlak met een reinigingsmiddel op ammoniakbasis en spoel daarna met water. Deze procedure verwijdert het meeste vuil en restanten. Reinig steeds in een draaiende beweging, van voor naar achter, en van links naar rechts, met overlappende cirkels tot het hele oppervlakte schoon is.

Voor alle witte mat afgewerkte oppervlakken kunt u zelfs gewoonweg een in de handel verkrijgbaar schuurmiddel (CIF) gebruiken. Om een gelijkmatig aanzicht te behouden, gebruikt u het beste van tijd tot tijd een schuurmiddel (CIF) of een natte spons. Wrijf steeds met circel-vormige bewegingen. Spoel het gereinigde
oppervlak goed af, hierdoor blijft de oorspronkelijke matte afwerking bewaard.

Gebruik geen schuurmiddelen of zachte schuurcrème op Mineral Matt, op hoogglanzende of op donkere oppervlakken.

Hou er rekening mee dat kalksteen kan ontstaan als u water op het oppervlak laat opdrogen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u na morsen of reinigen het werkblad geheel droog veegt met een microvezeldoek. Voor bepaalde kleuren kan vaker reinigen nodig zijn om een gelijkmatig uiterlijk in stand te houden.

Zoals alle materialen, zal Solid Surface Corian® , B-Solid en Mineral Matt lichte slijtage vertonen bij normaal dagelijks gebruik. Donkere, sterk gepigmenteerde kleuren zullen gemakkelijker meer krassen, stof en normale slijtage vertonen dan lichtere, gestructureerde kleuren en vereisen meer aandacht dan lichtere kleuren. Door correct onderhoud kan uw product er als nieuw uit blijven zien, maar zelfs met de juiste zorg krijgt uw product na verloop van tijd een patina waardoor de uitstraling van de afwerking wat verandert. Eventueel kan de uitstraling van de originele afwerking van Solid Surface Corian en B-Solid worden hersteld door B DUTCH. Neem hiervoor contact met ons op om een offerte aan te vragen.

Bepaalde stoffen, zoals inkt, cosmetica en verfstoffen, kunnen kleur afgeven na langdurig contact met het oppervlak. Deze kunnen allemaal worden verwijderd door de speciale aanwijzigingen voor hardnekkige vlekken te volgen.

Hardnekkig vuil:
Voor hardnekkige vlekken kan een intensievere behandeling noodzakelijk zijn. Volg de onderstaande aanbevelingen om zulke specifieke vlekken effectief van uw Solid Surface Corian, B-Solid en Mineral Matt producten te verwijderen.

Azijn, koffie, thee, citroensap, groentesap, fruitsappen, kleurstoffen, ketchup, stuifmeel van lelies, saffraan, gekleurde make-up, schoensmeer, inkt, markeerstift, jodium, meeldauw, mercurochroom, bloed, rode wijn, parfum:
Gebruik een vochtige microvezeldoek en een zachte schuurcrème (behalve op Mineral Matt of hoogglanzende of donkere oppervlakken). De matte oppervlakken kunt u met een natte spons en schuurmiddel behandelen. Indien deze vlekken niet helemaal verdwijnen kunt u licht, met circel-vormige bewegingen en met een groen/geel schuursponsje (ook de schuurkant) in combinatie met een schuurmiddel (CIF) de oppervlakte opwrijven.

Vet en olieresten:
Gebruik een microvezeldoek en wrijf over de vlek met verdund bleekmiddel. Spoel enkele malen met warm water en droog af met een zachte doek. Solid Surface, B-Solid en Mineral Matt producten kunnen verkleuren indien het bleekmiddel niet helemaal met water werd verwijderd.

Gemorste nagellak:
Gebruik een microvezeldoek en wrijf over de vlek met een acetonvrije nagellak-remover. Spoel enkele malen met warm water en droog af met een zachte doek. Herhaal de behandeling als de vlek nog steeds zichtbaar is, maar gebruik dit keer zeer fijn schuurpapier (niet op Mineral Matt!). Indien de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal de behandeling. Als de vlek desondanks toch zichtbaar blijft, neem dan contact met ons op.

Zuurhoudende reinigingsmiddelen:
Vele reinigingsmiddelen bevatten zuren (bv. methyl- chloride of aceton). Deze moeten vermeden worden bij de behandeling van een Solid Surface Corian®, B-Solid en Mineral Matt oppervlak. Reinig dus niet met agressieve chemische middelen, zoals aceton, ovenreinigers, thinners, sterke zuren (zoutzuur, etc) of sterke basen (caustische soda, etc.), of industriële reinigingsproducten of verfverdunners. Als u materiaal heeft gemorst, moet u het oppervlak onmiddellijk met water afspoelen om de chemicaliën te verwijderen.

Brandvlekken:
Kleine brandvlekken of nicotinesporen verwijdert u eveneens probleemloos met een gewoon schuurmiddel (CIF) en/of in combinatie met een schuurspons. Gebruik een vochtige microvezeldoek en een zachte schuurcrème (behalve op Mineral Matt of hoogglanzende of donkere oppervlakken). De matte oppervlakken kunt u met een natte spons en schuurmiddel behandelen. Indien deze vlekken niet helemaal verdwijnen kunt u licht, met circel-vormige bewegingen en met een groen/geel schuursponsje (ook de schuurkant) in combinatie met een schuurmiddel (CIF) de oppervlakte opwrijven.

Krassen:
Lichte oppervlakkige insnijdingen of krassen kunt u eigenhandig eenvoudig herstellen. Bij uitzonderlijk diepe insnijdingen bevelen we aan om een vakman in te schakelen.

Sterke chemicaliën:
Heeft u sterke chemicaliën zoals verfafbijtmiddelen, ovenreinigers, zure afvoerontstoppers, nagellak-removers op basis van aceton, etc. – op het oppervlak gemorst? Dan moet u het oppervlak onmiddellijk met water afspoelen om de chemicaliën te verwijderen.

Corian wastafels by B DUTCH. Solid Surface Corian wastafels. Topkwaliteit die niet vergeelt. Vele vormen en maten. Koop uw Corian wastafel direct af fabriek bij B DUTCH voor scherpe prijzen. Ook voor maatwerk Corian wastafels mat wit kunt u bij B DUTCH terecht.

BEZOEK DE B DUTCH FABRIEKSSHOWROOM IN CUIJK

Graag delen wij onze passie voor Solid Surface Corian, B-Solid en Mineral Matt en nodigen u uit voor een bezoek aan onze fabrieksshowroom. Het is ook mogelijk om samen met onze adviseurs even een kijkje te nemen in de fabriek waar deze materialen worden verwerkt tot de B DUTCH design producten waarin vooral mat wit materiaal wordt verwerkt. In de fabriek kunt u het B DUTCH vakmanschap bewonderen.  U kunt de fabrieksshowroom op doordeweekse dagen bezoeken zonder afspraak, maar dan bestaat de kans dat onze adviseurs bezet zijn. Toegang tot de fabriek zonder een van onze adviseurs is niet mogelijk. Wilt u goed geïnformeerd worden? Met een adviseur spreken die u helpt bij uw keuken of badkamer ontwerp? Maak dan een afspraak via het contactformulier op onze site.

B DUTCH fabriek Cuijk. Badkamer inspiratie of keuken inspiratie nodig? Bezoek de B DUTCH fabrieksshowroom in Cuijk. B DUTCH is een puur Nederlands design label voor luxe tijdloze badkamers, keukens en andere grote interieurelementen zoals kastenwanden en haarden. B DUTCH verkoopt direct af-fabriek aan de klant.