Toen B Dutch enkele jaren geleden besloot fors te investeren in een geavanceerde waterjet voor het snijden van grote keramische platen, waren de verwachtingen hooggespannen. Maar niemand kon voorspellen hoe snel en succesvol deze keuze zou uitpakken.

De waterjet was cruciaal, maar net zo belangrijk was de keuze voor keramisch materiaal van topkwaliteit. Deze zoektocht heeft geresulteerd in een schitterende collectie keramiek, onmiskenbaar qua kwaliteit en uiterlijk, nauwelijks te onderscheiden van echt marmer, hout of beton.

De toevoeging van keramiek aan het materiaalassortiment inspireerde de B Dutch designers Esther van de Weerden en Luciën van de Ven om nieuwe ontwerpen te ontwikkelen. Inmiddels biedt B Dutch een breed scala aan keramische badkamermeubelen, wastafels, wand- en vloertegels en grote wandpanelen. Hun enthousiasme leidde tot een aanzienlijke uitbreiding van de fabrieksshowroom met 24 stijlstudio’s waar keramiek prominent aanwezig is. Deze studio’s zijn ter inspiratie te bezoeken tijdens openingstijden.

Badkamermeubel van B Dutch. Op maat samen te stellen. Keramische wasbak en keramisch decorplaat.
Badkamermeubel Ravenna, met keramische waskom. Op maat samen te stellen. Modulair op te bouwen. Diverse kleuren.

Naast badkamerproducten kon ook de toevoeging van keramische kookeilanden niet uitblijven. Het project dat we hier presenteren, laat prachtig zien hoe mooi keramiek kan zijn. Deze klant van B Dutch koos voor een antracietkleurige marmerlook keramisch kookeiland met een zitgedeelte waar twee barkrukken onder passen. Ook de zwarte houtfineer apparatenwand is door de vakmensen van B Dutch op maat gemaakt.

Fotografie Peter Baas

In de badkamer is een harmonieuze combinatie gecreëerd van B Dutch solid surface Corian elementen en nieuwe keramische badkamerontwerpen. Het badkamermeubel heeft een keramische wastafel en een ondermeubel van houtfineer. De grote keramische wandpanelen zijn bijna niet te onderscheiden van echt marmer.

Fotografie Peter Baas

Esther van de Weerden zegt: “Verkopen we nog steeds witte badkamerelementen? Absoluut! Kleur in de badkamer is een belangrijke trend, maar we ontdekken steeds meer dat een mix van solid surface mat wit Corian en keramiek een favoriet is bij veel van onze klanten. En dat ondersteunen wij volledig. Deze prachtige combinatie tonen we ook in de nieuwe stijlstudio’s.”

Fotografie Peter Baas

Wandtoilet met inbouwreservoir. Geinstalleerd op B Dutch toiletombouw van marmer look keramiek.

Fotografie Peter Baas

Wastafelzuil van B Dutch. Mat wit met RVS wastafelkranen.

Fotografie Peter Baas

Na het lezen van dit blog geïnteresseerd geraakt in keramiek voor uw interieur? Breng dan eens een bezoek aan onze fabrieksshowroom en ontdek de oneindige mogelijkheden. Dit kan zonder afspraak tijdens onze openingstijden. Wilt u direct een uitgebreid adviesgesprek ? Maak dan even een afspraak

Deel dit verhaal

 • B Dutch staat bekend om zijn unieke maatwerkoplossingen voor grote projecten, zoals hotels, maar produceert zelden dezelfde keuken of hetzelfde badkamer element voor particulieren. Hoe slaagt B Dutch erin om high-end producten uniek en toch betaalbaar te maken voor een breed publiek? Het antwoord ligt in de directe verkoopstrategie en het efficiënte productieproces. Doordat B Dutch rechtstreeks vanuit de fabriek verkoopt, vervalt de marge van tussenhandelaren, wat direct ten goede komt aan de klant. Daarnaast werkt B Dutch in Cuijk op een uiterst efficiënte manier.

  Unieke maatwerkoplossingen binnen onze designs

  B Dutch staat bekend om zijn unieke maatwerkoplossingen voor grote projecten, zoals hotels, maar produceert zelden [...]

  Geplaatst op 14 juni 2024

 • Luxe keuken met keramisch kookeiland grijs marmer look en een apparatenwand van zwart houtfineer. Maatwerk productie B Dutch.

  De Schoonheid van Keramiek

  Toen B Dutch enkele jaren geleden besloot fors te investeren in een geavanceerde waterjet voor het snijden [...]

  Geplaatst op 7 juni 2024

 • 5 tips om een hotel chique badkamer te realiseren

  Hotel chic is een badkamertrend die betrekking heeft op de stijl van de badkamer, niet op [...]

  Geplaatst op 30 mei 2024