Als productdesigner bij B Dutch ben ik, samen met Luciën van de Ven, eigenaar en designer van B Dutch, vooral bezig met het ontdekken van innovatieve nieuwe materialen. Ook volg ik kunstenaars op allerlei gebieden en bekijk ik het werk van inspirerende architecten. Ik laat me hierdoor inspireren voor onze eigen collectie waarmee we hopen over een aantal jaren zelf een nieuwe trend in te zetten. En dat lukt ons aardig, al zeg ik het zelf.

Het kost wel wat tijd voordat zo’n nieuw concept uiteindelijk op de markt komt. Dat heeft te maken met de aanschaf van nieuwe machines, aanpassingen qua productietechnieken en uitbreiding van de productiecapaciteit in onze fabriek. Zo wordt momenteel de fabriek in Cuijk uitgebreid met een keramiek afdeling, waarmee we de nieuwe badkamer design concepten kunnen gaan produceren die we twee jaar geleden hebben ontwikkeld. Ik garandeer je: dat wordt helemaal de trend voor de komende jaren.

 • Badkamer trends 2023
 • Blikvangers in de badkamer
 • Organische vormen
 • Eenheid in kleur met verrassende materialen
 • Natuurlijke materialen
 • Duurzaamheid

Kom eens kijken in onze fabrieksshowroom in Cuijk. Wilt u een afspraak maken met Esther of één van onze andere badkamer ontwerpers en adviseurs? Neem dan contact met ons op: www.bdutch.nl/contact.

2022 suggereert dat een badkamer trend maar één jaar duurt. Bij B Dutch willen we onze designs en concepten graag tijdloos houden en high-end maken. We kiezen voor duurzame kwaliteitsmaterialen en hechten veel waarde aan een perfecte afwerking. Een B Dutch badkamer moet door de jaren heen mooi blijven. Maar gedurende de jaren heen zijn er zeker specifieke trends in badkamers te ontdekken. Voor 2023 zie ik de volgende trends in badkamers:

Of het nu een groot badkamermeubel, een mooi solitair ligbad of een enorme spiegel is, één schitterend item dat eruit knalt, geeft uw complete badkamer net dat accent dat er iets heel bijzonders, iets unieks, van maakt. Bij B Dutch noemen we dat de WOW-factor die over 20 jaar nog datzelfde gevoel moet geven.

Naast strakke lijnen, kent de B Dutch collectie al vele jaren ook mooie organische vormen. Daar is op dit moment veel vraag naar. Het topmateriaal solid surface Corian biedt ons de mogelijkheid om deze organische vormen te maken. In onze fabriek is hiervoor zeven jaar geleden een complete afdeling opgezet. De organische vormen zien we terug in diverse collecties van onze wastafels, waskommen en ligbaden.

Het werken met mooie verrassende en verschillende materialen is helemaal de trend van nu en zal naar mijn mening alleen nog maar sterker worden. Verschillende materialen in een badkamer, maar duidelijk met een evenwichtige eenheid in kleurgebruik. Het is prachtig om te zien hoe bijvoorbeeld de tegelcollectie zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. De meeste bezoekers van onze fabrieksshowroom geloven nauwelijks dat het tegels zijn. En ook onze badkamermeubelen zijn verkrijgbaar in allerlei materialen en in mooie hedendaagse kleuren. Hierdoor kunnen we een complete luxe design badkamer maken met een prachtige afwisseling in materialen en toch een evenwichtige eenheid in kleur. En die kleur: die mag anno 2022 weer warm zijn.

Het werken met natuurlijke materialen past bij B Dutch. B Dutch designs kenmerken zich al vele jaren door de toepassing van eikenhout en walnoten hout in diverse kleuren gespoten. Daarnaast zijn steen en marmer als nieuwe klassieke stijl helemaal in opkomst, weliswaar in een moderne versie: sterk en duurzaam porselein met een marmer en steen effect.

Mensen kiezen tegenwoordig steeds vaker voor duurzame producten. Bij B Dutch zoeken we continue naar duurzame materialen. Zo hebben we een nieuwe collectie ontwikkeld met een materiaal dat niet van echt hout of echt marmer te onderscheiden. De voordelen zijn ongekend. En naast dat de materialen veel duurzamer zijn, ook de kosten zijn lager.

De nieuwe design collecties van B Dutch waarin deze innovatieve materialen zijn verwerkt, worden op dit moment verder uitgewerkt. In onze fabrieksshowroom zijn al een paar voorbeelden te bewonderen. Deze materialen zullen de badkamerproducten van de toekomst voorgoed veranderen.

Nieuwsgierig?

Door Esther van der Weerden, productdesigner en interieuradviseur bij B Dutch.

Deel dit verhaal

 • 5 tips om een hotel chique badkamer te realiseren

  Hotel chic is een badkamertrend die betrekking heeft op de stijl van de badkamer, niet op [...]

  Geplaatst op 17 maart 2023

 • Luxe badkamers van B DUTCH. Design badkamers compleet programma design badkamer elementen. Badkamer inspiratie opdoen? Bezoek de fabrieksshowroom, badkamer showroom, van BDUTCH in Cuijk. Badkamer ontwerpen, badkamer inspiraties opdoen. Dit Solid Surface Corian Hi-Macs ligbad mat wit en de RVS vrijstaande badkamer kranen zijn mooie voorbeelden uit onze eigen B DUTCH collectie badkamer elementen voor tijdloze interieurs.

  Luxe moderne villa met badkamer en suite

  Deze moderne design en suite badkamer van B Dutch geeft de bewoners elke dag een luxe [...]

  Geplaatst op 25 augustus 2022

 • Badkamermeubelen 240 cm breed B DUTCH Roma. B DUTCH produceert badkamermeubelen op 240 cm breedte in diverse modellen, materialen en kleuren. B DUTCH produceert in haar fabriek in Cuijk een unieke design collectie badmeubelen. Diverse modellen en geheel naar wens van de klant samen te stellen. De badkamermeubel configurator kan daarvoor worden ingezet. Wastafelmeubelen, badmeubelen, 240 cm, wit, zwart, eiken hout, walnoten hout, met 1 wasbak, met 2 wasbakken, een grote wasbak, de mogelijkheden voor een eigen high end badkamermeubel 240 cm breed zijn eindeloos.

  Badkamermeubel Ferrara uitgelicht

  Het B Dutch wastafelmeubel Ferrara op de foto is 180 cm breed en naar persoonlijke smaak [...]

  Geplaatst op 25 augustus 2022